Коронавирусната ваксина се очаква да пристигне в Гърция до 60

...
 Коронавирусната ваксина се очаква да пристигне в Гърция до 60
Коментари Харесай

Гърция обяви кога пристига ваксината. А ние?

 

Коронавирусната ваксина се чака да дойде в Гърция до 60 дни, а оптимистичните сюжети са първите имунизации да бъдат направени на 500 000 души през януари. Премиерът Кириакос Мицотакис, министрите и партийните водачи ще бъдат първите, които ще се имунизират като знак против подправените вести и тайните теории, които се популяризират по отношение на имунизацията. Понастоящем имунизацията Pfizer е подготвена и се чака да бъде последвана от тези на Moderna и AstraZeneca.

Гърция ще получи над 25 милиона дози посредством контракти за предварителна покупка, подписани от Европейския съюз с фармацевтични компании.

Обмислят се проектите за имунизация в сходство с всички здравни стандарти, избрани от специалисти. Вероятно жители ще уреждат срещи посредством SMS, с цел да се понижат опашките. Приоритет ще имат избрани категории хора от уязвимите групи, написа newsbg.eu.

Основният въпрос е да се обезпечат и закупят нужните фризери за поддържане на имунизацията, защото би трябвало да поддържат -70C.

Според информация, Министерството на здравеопазването към този момент е приключило оперативния проект, определяйки броя на центровете за имунизация в цялата страна. Подготвят се и медицинските лица, които ще правят имунизацията. Всяка здравна област към този момент е записала своя личен състав.

Ваксинациите ще се правят на две смени, като по време на промяна ще бъдат имунизирани избран брой хора (42 на смяна), тъй че да се избегне претъпканост, ако има огромен интерес към коронавирусната ваксина.

Възможно е също по този начин регистрацията на заинтригуваните да се прави посредством електронна платформа, където ще се изисква информация, кой принадлежи към уязвими групи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР